ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ

«Χρυσό φάρμακο»: Το superfood που τρώνε στην Ικαρία και ζούνε 100 χρόνια

adv

 


Μάλιστα η διατροφή των κατοίκων του νησιού και τα superfoods που καταναλώνουν έχει κινήσει και το ενδιαφέρον των ξένων μίντια.

Η Diane Kochilas αναλύει στο CNBC ποιο είναι αυτό το superfood που ξεχωρίζει και αξίζει να εντάξει κανείς στη διατροφή του.

Superfoods: Το μέλι

Για την ίδια στην κορυφή της λίστας των παραδοσιακών συστατικών βρίσκεται το μέλι. Το ωμό, παχύρρευστο, νόστιμο μέλι που παράγουν οι ντόπιοι μελισσοκόμοι στην Ικαρία. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά και βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου. Στην Ικαρία, θεωρείται ένα από τα μυστικά συστατικά του νησιού για μακροζωία και πολλοί Ικαριώτες ξεκινούν την ημέρα τους με μια κουταλιά.

Καταναλώνεται ως λαϊκό φάρμακο για τον βήχα και τον πονόλαιμο. Ένας φίλος της συγγραφέως του άρθρου της είχε πει ότι στα 90 του ο συνδυασμός μελιού, φασκόμηλου ή τσαγιού του βουνού, τζίντζερ και σκόρδου ήταν η «πενικιλίνη» της γενιάς του. Οι γηραιότεροι του νησιού υποστηρίζουν ότι είναι το Viagra της φύσης. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό στην κουζίνα, με την εξαιρετική, σύνθετη και υπέροχα γλυκιά γεύση του.

Superfoods: Με τι να συνοδέψετε το μέλι

Στη συνέχεια, για όσους φυσικά δεν το προτιμούν σκέτο, η Diane Kochilas προτείνει μία σειρά από τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το απολαύσετε στην καθημερινότητά σας και συγκεκριμένα:

Μέλι με γιαούρτι και βρώμη

Στο τσάι ή σε άλλα ροφήματα

Σαν άλειμμα σε διάφορα σνακ

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube για να μην χάνεις τα βίντεο που ανεβάζουμε πάτησε εδώ