ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ

«Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος»: Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του παιχνιδιού και το κόλπο με το βήχα

adv

 


Η μεγαλύτερα απάτη στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» σημειώθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στην Αγγλία, όταν ένας παίκτης κατάφερε να κερδίσει το έπαθλο μέσω του… βήχα από το κοινό.

Αν και ο Τσαρλς Ίνγκραμ κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος, απαντώντας σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του βρετανικού τηλεπαιχνιδιού, η παραγωγή κατάφερε να ανακαλύψει το κόλπο του.

«Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος»: Η απάτη που αποκαλύφθηκε από την παραγωγή

Το «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» είναι ένα από τα πιο διάσημα τηλεπαιχνίδια στον κόσμο και ξεκίνησε να προβάλλεται στο βρετανικό κανάλι ITV το 1998. Το γνωστό τηλεπαιχνίδι έχει προβληθεί και στην Ελλάδα με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Η απάτη, στην οποία αναφερόμαστε, έγινε στη βρετανική εκδοχή του σόου τον Σεπτέμβριο του 2001. Ο Τσαρλς Ίνγκραμ, έκατσε στην καρέκλα του διαγωνιζόμενου και ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις.

Ο παίκτης ωστόσο δεν ξεκίνησε τόσο καλά, αφού είχε χρησιμοποιήσει τις δύο από τρεις βοήθειές του στις πρώτες επτά ερωτήσεις. Η ώρα περνούσε και ο παίκτης έφτασε με το ζόρι μέχρι τις 4.000 λίρες και το επεισόδιο διακόπηκε λόγω έλλειψης χρόνου.

Ο «βήχας»… που «πρόδωσε» τον παίκτη

Στο επόμενο επεισόδιο, ο Ίνγκραμ αν και έλεγε πως δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα, τελικά απάντησε σωστά και στις 15 ερωτήσεις κερδίζοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου λιρών. Η παραγωγή ωστόσο καθυστέρησε την αποπληρωμή του ποσού, ερευνώντας παραπάνω το επεισόδιο.

Ένας παράξενος βήχας, ο οποίος ακουγόταν λίγο πριν ο Ίνγκραμ απαντήσει σωστά σε κάποια ερώτηση, δημιούργησε κάποιες υποψίες. Παρακολουθώντας ξανά και ξανά το βίντεο με τη συμμετοχή του παίκτη, η εταιρεία παραγωγής τελικά κατάλαβε το κόλπο του νικητή. Ο ίδιος διάβαζε δυνατά κάθε απάντηση και όταν άκουγε έναν βήχα από το κοινό, ήξερε ότι αυτή είναι και η σωστή.

Υπεύθυνοι για τον βήχα ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Τέκγουεν Γουίτοκ, ο οποίος βρισκόταν στις θέσεις των υποψήφιων παικτών, αλλά και η γυναίκα του Ίνγκραμ, Νταϊάνα.

Στη δίκη που έγινε τον Απρίλιο του 2003, ο Ίνγκραμ δήλωσε αθώος και πως δεν έχει καμία ανάμειξη σε οποιαδήποτε απάτη, ενώ ο καθηγητής από την πλευρά του απέδωσε τον βήχα του σε χρόνιο πρόβλημα.

Βέβαια, το δικαστήριο δεν τους πίστεψε και έτσι ο Ίνγκραμ και η σύζυγός του καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή, ενώ ο καθηγητής Γουίτοκ σε 12 μήνες με αναστολή, ως συνεργός. Τέλος, τους επιβλήθηκε πρόστιμο που έφτανε τις 115.000 λίρες, το οποίο όμως αργότερα μειώθηκε στις 25.000 λίρες.

Tags